Voskovací session (s videem!)

16:16


Jestli mě někdy nadchne nějaký kreativní nápad na první dobrou, pak je to takový který je a) neotřepaný a za b) na který mám všechny ingredience doma. Není totiž snad nic více frustrujícího než pobíhat hodiny po všech možných i nemožných obchodech snažíce se sehnat všechny pomůcky a potřeby na nějaký projekt, přičemž když se nakonec se vším dotrmácím domů, mám energie akorát tak na to natáhnout se na kanape a vydýchávat to celé v šavásáně. Voskování látky je ale úplně jednoduché a pravděpodobnost, že na něj máte všechno doma je dost vysoká. Nenechte se odradit zdánlivě neobvyklými názvy - včelí vosk je totiž jakákoliv ta nevkusná (nebo i vkusná) žlutohnědá včelí svíčka, kterou jste dostali loni od tetičky k Vánocům, a parafín je zas ta obyčejná bílá svíčka, která je nejspíš největším prodejním artiklem v IKEA (věděli jste, že tržby IKEA se asi ze 60% skládájí z těchhle drobností a blbostí a ne z nábytku?!).


Vosk na látce, hlavně na plátnu, se kterým jsem pracovala já, dělá nádherný jetý efekt. Je asi zřejmé, že díky němu pak látka nepropouští vodu a snadno z ní otřete cokoliv. Proto jsem ji dala na spodní stranu sedáku (ušitý z mé potištěné látky), to aby se dal dávat i do mokré trávy, na vlkou podlahu atp. Nojo, praktická žena se nezapře, jen co je pravda. 

Nicméně určitě by to vypadalo báječně i třeba na celém polštáři, tašce nebo třeba dílenské zástěře. To určitě zkusím příště!

Jak přesně na to koukněte na videu:

(potřebujete 1:1 včelí vosk a parafín, štětec, nádobu a fén)

Tak zas příště,

Natálie

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů